Specialiteiten

Droog knippen

Vaak knip ik het haar droog, omdat ik dan gelijk naar de valling van het haar kan knippen. Als ik het haar nat knip, droog ik het daarna in model. Zodat ik de valling van je haar goed kan zien. En knip (waar nodig) dan nog verder in droog haar.

Krulhaar

Ik vind het leuk om krulhaar te knippen. Heb daar speciale technieken voor. Heb ook kroeshaar leren knippen waardoor ik zie wat krulhaar doet. De vorm is vooral belangrijk. Ik hoor vaak dat krulhaar te kort geknipt wordt. Maar daar hoef je niet bang voor te zijn.

Kruinen

Vervelende kruinen? Lokken die niet doen wat jij wilt. Of plukjes die in de weg zitten. Geen probleem, daar heb ik zo mijn trucjes voor 🙂
Ik zit niet vast aan ‘strakomlijnde’ regels of ‘zoals het hoort’ kapsels, ik zal niet snel zeggen dat iets ‘niet kan’. Bijna alles kan. En als het echt niet kan, zeg ik het, en vinden we iets anders wat ook heel leuk is.

De tweede en derde keer 🙂

Ik ben niet zo’n kapper waar het de eerste keer heel goed is en de tweede of derde keer niet meer. Iedere keer wil ik mensen blij maken met hun haar. En mijn ervaring is juist dat als ik het haar twee of drie keer heb geknipt, het juist nog beter word. Omdat ik het haar ‘leer kennen’. (zoals de valling van het haar en de manier waarop het groeit) Daardoor kan ik het haar juist steeds beter knippen.

Tijd

Ik werk op afspraak en reken ongeveer 2 á 3 kwartier per persoon voor het knippen (zowel bij dames als heren). De eerste keer duurt het meestal iets langer omdat ik het belangrijk vind om te horen wat je wel en niet wilt. Ik geef je (wanneer nodig) advies over wat er allemaal mogelijk is met je haar, en hoe je je haar zelf het beste kunt stylen. (Om te voorkomen dat je thuis zelf je haar wilt gaan doen en het dan niet meer in model krijgt)

Kleuren

Kleuren kan je kapsel accentueren. En ook je persoonlijkheid meer ‘kracht’ geven. Eén kleur, verschillende kleuren d.m.v. highlights en/of lowlights, balayage, ombre, of je grijze haren laten verven (of juist accentueren), alles kan.

Lang haar, de puntjes knippen

Ik heb voor lang haar een speciale techniek. Dit houd in dat ik niet alleen de onderkant van het haar, maar ook de puntjes ertussen knip. Als ik dat niet doe, ziet het haar er minder mooi uit. Als ik dit regelmatig doe, heeft je haar meer glans, groeit sneller omdat het niet meer af breekt, en het klit en pluist minder. En bij mij is puntjes knippen ook echt púntjes knippen. Hieronder kun je op de foto het resultaat van voor en na zien.

Puntjes knippen die gespleten zijn. Hierdoor voorkom ik dat je haar afbreekt en korter wordt in plaats van langer. Met deze techniek verlies je niet veel lengte. Dus ideaal als je je haar wilt laten groeien. Ik hoor vaak dat kappers graag een heel stuk van het haar afknippen. Maar op deze manier hoeft dat niet.

Kijk hieronder voor een filmpje waar ik de gespleten puntjes knip.

Chat openen
1
Afspraak maken
Heb je een vraag?