Specialiteiten

Droog knippen

Nadat ik in nat haar de basis heb geknipt, droog ik het in model. Zodat ik de valling van je haar goed kan zien. En knip dan zo nodig verder in droog haar. Dit zorgt voor een langere houdbaarheid van je model.

Krulhaar

Ik kan goed krulhaar knippen. Heb kroeshaar leren knippen waardoor ik zie wat krulhaar doet. En door ‘out of the box’ te knippen, knip ik krulhaar in de gewenste vorm.

Kruinen

Vervelende kruinen? Lokken die niet doen wat jij wilt. Of plukjes die in de weg zitten. Geen probleem, daar heb ik zo mijn trucjes voor 🙂
Ik zit niet vast aan ‘strakomlijnde’ regels of ‘zoals het hoort’ kapsels, ik zal niet snel zeggen dat iets ‘niet kan’. Bijna alles kan. En als het echt niet kan, zeg ik het, en vinden we iets anders wat ook heel leuk is.

De tweede en derde keer 🙂

Ik ben niet zo’n kapper waar het de eerste keer heel goed is en de tweede of derde keer niet meer. Iedere keer wil ik mensen blij maken met hun haar. En mijn ervaring is juist dat als ik het haar twee of drie keer heb geknipt, het juist nog beter word. Omdat ik het haar ‘leer kennen’. (zoals de valling van het haar en de manier waarop het groeit) Daardoor kan ik het haar juist steeds beter knippen.

Tijd

Ik werk op afspraak en reken ongeveer 2 á 3 kwartier per persoon voor het knippen (zowel bij dames als heren). De eerste keer duurt het meestal iets langer omdat ik het belangrijk vind om te horen wat je wel en niet wilt. Ik geef je (wanneer nodig) advies over wat er allemaal mogelijk is met je haar, en hoe je je haar zelf het beste kunt stylen. (Om te voorkomen dat je thuis zelf je haar wilt gaan doen en het dan niet meer in model krijgt)

Kleuren

Kleuren kan je kapsel accentueren. En ook je persoonlijkheid meer ‘kracht’ geven. Eén kleur, verschillende kleuren dmv highlights en/of lowlights, balayage, ombre, of je grijze haren laten verven, alles kan.

Lang haar, de puntjes knippen

Ik heb voor lang haar een speciale techniek. Dit houd in dat ik niet alleen de onderkant van het haar, maar ook de puntjes ertussen knip. Als ik dat niet doe, ziet het haar er minder mooi uit. Als ik dit regelmatig doe, heeft je haar meer glans, groeit sneller omdat het niet meer af breekt, en het klit en pluist minder. En bij mij is puntjes knippen ook echt púntjes knippen. Hieronder kun je op de foto het resultaat van voor en na zien.

Kijk hieronder voor een filmpje waar ik de gespleten puntjes knip.