Wat zijn highlights, lowlights en babylights?

Meer diepgang en textuur creëer je gemakkelijk in het haar met highlights, lowlights of babylights.

  • Highlights kunnen gezet worden over het hele hoofd of maar een gedeelte. Dit wordt ook wel Half Head Highlighting en Full Head Highlighting genoemd. Het verschil zit hem in de hoeveelheid folies die er worden gebruikt en de plaatsing van de folies.
  • Half Head Highlights. Bij Half Head Highlights worden over het midden van de scheiding 15 tot 20 folies gezet en een aantal rondom het gezicht en in de nek. Op deze manier krijgt het haar een natuurlijke oplichting, voor een sunkissed look.
  • Full Head Highlights. Bij Full Head Highlights worden er 50+ folies gezet over het gehele haar inclusief rondom het gezicht en in de nek. Dit is geschikt voor echte blondines die zo op een natuurlijke manier een hele lichte kleur kunnen krijgen.
  • Lowlights worden het meest gezet bij licht haar om diepte te creëren. Naast de haarkleur is het ook belangrijk om naar de huidskleur te kijken.
  • Sommige huidskleuren hebben een warme ondertoon en andere een koele. Ik houd hier rekening mee bij het kiezen van een haarkleur en ga mee in de toon van de huid voor het meest natuurlijke resultaat.

 Highlights zijn streepjes verf in het haar.
Die lichter zijn dan de eigen haarkleur. De lichtere plukjes geven een frisse, sunkissed look aan het kapsel. Highlighting kan zo licht als jij ze wilt hebben, maar de algemene regel is om voor een tint te kiezen die twee of drie tinten lichter is dan de eigen haarkleur. Daarmee creëer je diepgang in het haar.

 Lowlights zijn eigenlijk precies het tegenover gestelde van highlights.
Bij lowlighting worden er donkere plukjes in het haar gezet om diepgang te creëren. Het effect is vaak subtieler dan bij highlights, omdat de donkere plukjes onder de lichtere haarkleur worden aangebracht.

 Babylights. Dan zijn er ook nog babylights.
Baby lights zijn hele subtiele lights die meestal in de vorm van highlights worden gezet. Voor een zomers effect, zonder dat het lijkt alsof de haren zijn geverfd. Babylights worden geplaatst rondom de kruin en het gezicht, in plaats van door het hele haar. Daarom geven babylights een natuurlijk, opgelicht effect. Deze techniek kan op iedere haarkleur worden toegepast.

Er zijn verschillende manieren waarop highlights, lowlights en babylights in het haar kunnen worden gezet. De bekendste en meest gebruikte methode is de folietechniek. Hier worden met gebruik van aluminiumfolie plukjes haar lichter of donkerder gemaakt. De folie techniek komt dicht bij de aanzet van het haar en is daarom ook gemakkelijk voor het bijwerken van uitgroei. De kamtechniek is een snellere methode waarbij de verf door het haar heen wordt geverfd.